VINTAGE

Het heeft toch iets, de ontwerpen van vroeger… Toen was de productie nog niet gericht op zo goedkoop mogelijk maken en zo duur mogelijk verkopen of weinig tot geen gevoel van eer in het maken ervan. Zo’n meubel of decoratiestuk van weleer werd gemaakt met liefde voor het vak door een ambachtsman.  Het was de trots van de fabrikant.  Het had de details van een ontwerper die enkel werd beperkt door de technische mogelijkheden van het materiaal.  Ondertussen werden die stukken effectief ook gebruikt en dan stonden ze te kijk in authentieke interieurs waarbij ze zich toonden van hun meest karaktervolle geleefde kant.

Bij d’Assemblage geven we die originele stukken de kans op een nieuw leven voor diegene die de schoonheid ervan kan waarderen. We houden er bij aankoop een streng oog op na om alleen de goed bewaarde stukken in huis te halen, die onvermijdelijk toch enkele gebruikssporen vertonen.  Meubilair, decoratieartikelen, verlichting, kunst en ambacht, maar ook speelgoed en elektro uit vervlogen tijden worden tentoongesteld en te koop aangeboden. Kom vrijblijvend een kijkje nemen en snuif de sfeer van vroeger nog eens op!

We hebben een selectie van vintage meubilair en deco-artikelen in onze winkel en via ons netwerk zoeken we specifieke stukken waarvan je weet dat ze nog ergens moeten te krijgen zijn.  Kom eens langs en snuister in de vele “och-ik-ken-dat-nog’s” 

In d’Assemblage zijn ook ander kunstenaars en ambachtslieden te gast en worden kleinschalige exposities georganiseerd.  Via de evenementen kan je volgen welke kunstenaars en ambachten binnenkort in d’Assemblage tentoon staan.  Keramiste Sandra Vens staat uiteraard permanent in expo.

Volgt u d’Assemblage al via Facebook?